Hirdetés

Közelednek az 5G-s készülékek



|

A Qualcomm bemutatta az első 5G-s modemet, ami a 2018 első felében érkező eszközökben kaphat helyet. Nagy sebességet ígér.

Hirdetés

Egy ideje már világszerte tartanak az 5G-s tesztek, és többek között az EU-ban is egyre nagyobb figyelmet kapnak. A Qualcomm a 4G/5G Summit alkalmából Hong Kongban most bemutatta az első 5G-s modemét. 

Hirdetés

A Snapdragon X50 akár az 5 Gbps-os letöltési sebességeket is támogatja, amely igazán figyelemreméltó annak fényében, hogy az LTE sem számít olyan réginek, és a gigabites szint alatt jóval gyakoribb a 450, 300 vagy 150 Mbps-os letöltési sebesség a mai okostelefonokon. 

Az X50-et bevető első készülékek 2018 első felében jelenhetnek meg. Bár ez még odébb van, a végső 5G-s szabvány épp abban az évben jön. 

A Qualcomm szerint ez a modem az 5G korai bevetésére készült fel. Azt nem tudni, hogy milyen típusú eszközökben kaphat helyet a Snapdragon X50, de minden bizonnyal hordozható routerekben és okostelefonokban lesz benne. A következő zászlóshajók azonban még biztosan nem építenek rá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.