Hirdetés

Közelít a Sony Xperia Z5, nem lesz microSD a Galaxy Note 5-ben - a hét mobilos pletykái



|

Az LG kitart a memóriakártyák mellett, az LG G Pro 3 pedig igazi erőmű lehet - a hét mobilos találgatásai.

Hirdetés

Hirdetés

Ilyen lesz a Sony Xperia Z5

Sokan elégedetlenek a Sony Xperia Z4-gyel és Z3+-szal, azonban úgy néz ki, hogy a gyártó már készül az Xperia Z5, az Xperia Z5 Compact és az Xperia Z5 Ultra bemutatójára. A három készülékről szeptemberben ránthatják le a leplet Japánban. 

Az Xperia Z5 kijelzőjéről egyelőre nem sokat tudni, de alatta egy Qualcomm Snapdragon 820-as SoC lesz, 4 GB RAM, egy 4500 mAh-s akku és egy ujjlenyomat-olvasó társaságában. Hátulra az új, 21 megapixeles Sony Exmor RS IMX230 CMOS szenzor kerül, ami 4K- és HDR-képes lesz. Egy korábbi pletyka nagyjából megfelelt a mostaninak, azonban áprilisban még QHD-s kijelzőkről is beszéltek. Sajnos a dizájn maradásában vagy megújulásában nem egyezik a két pletyka, így egyelőre senki ne vésse a naptárba az Xperia Z5-öt. 

 

 

Vajon milyen lesz a külseje?

 

A Galaxy Note 5-ben sem lesz memóriakártya

Az eddig kiszivárgott tervekből, tokokból és információkból mostanra szinte biztossá vált, hogy a Samsung Galaxy Note 5-ös csúcsphablet dizájnban a Galaxy S6-ot és Galaxy S6 edge-et követi, csak nagyobb házban és S Tollal. A fém és üveg egybeház viszont nem enged teret az olyan eddigi extráknak, mint a cserélhető akku és a microSD memóriakártya. 

A dizájn mellett szintén problémát jelent, hogy a Samsungnál az S6-ban is alkalmazott szupergyors UFS 2.0 flash tárhely memóriavezérlője nem kompatibilis a microSD-k által használt eMMC 5.0 szabvánnyal. A Samsungnak így vagy két memóriavezérlőt kellene használnia, vagy elfelejteni a microSD-t, és nagyobb tárhelyet adni alapból. Mivel a piac - az LG kivételével - szép lassan elfelejti a cserélhető akkut és a memóriakártyát, ezért nem nehéz kitalálni, melyik lesz a kettőből. 

 

Egy kiszivárgott tok

 

Igazi erőmű lesz az LG G Pro 3

Lassan 16 hónapja jelent meg az LG G Pro 2, és úgy tűnik, elérkezett az idő egy következő behemótra. A most kiszivárgott adatok alapján a G Pro 3 6 hüvelykes, QHD-s kijelzőt kap. Ez alatt egy Snapdragon 820-as SoC, 4 GB RAM, 32 GB tárhely és egy 20,7, valamint egy 8 megapixeles kamera kapnak helyet. Miközben a G Pro 3 vételára 790 dollár körül alakulna, addig az LG G4-ből egy teljesen fém, prémium kiadásra is lehet számítani. 

 

Közeleg a frissítés

 

Nem a G4-re épül az LG új Nexus készüléke

Egyelőre nagyon ellentmondásosak a hírek az LG által fejlesztett új Nexus okostelefonnal kapcsolatban. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy pillanatnyilag a Nexus 5 (2015) nevet viseli, és nem az LG G4-re épül, hanem a korábbi Nexus telefonokkal szemben (kivéve Nexus 6) most teljesen elölről terveznek egy újat. A név persze változik, ahogyan a specifikációk is. A melegedésre hajlamos Snapdragon 810-et sokak szerint nem valószínű, hogy beleépítené az eszközbe a Google és az LG: de mivel az Exynos 7420 Samsung-termék, ezért a G4-ben használt Snapdragon 808 esélyesebb választás lehet. Ha az LG valóban jól halad az új Nexus telefonnal, akkor azt őszre, az Android M-mel egyszerre várhatjuk. 

 

Ősszel jön az Android M és az új Nexusok

 

Ti milyen új okostelefont vártok már nagyon? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.