Hirdetés

Középkategóriás az ex-nokiások első mobilja



|

Végre hivatalosak a Sailfish OS-t futtató Jolla specifikációi.

Hirdetés

Május végén a volt nokiásokból verbuválódott Jolla bejelentette a saját fejlesztésű Sailfish operációs rendszert futtató első mobilját, a vállalat nevét viselő készülék röviddel később előrendelhetővé is vált. Ettől függetlenül a motorházteteje alatt lévő hardverekről csak most hullt le a lepel.

Hirdetés


A tájékoztatás alapján legjobb esetben még 2013 végén elérhetővé váló telefon kártyafüggetlenül bruttó 399 euróba – olyan 119 ezer forintba – fog kerülni, ennyi pénzért azonban a hardver talán egy hajszállal elmarad a várakozásoktól: a 4,5 colos érintőkijelzője 960×540 képpontos, a kamerái 2 / 8 megapixelesek, a kétmagos Qualcomm processzora 1,4 gigahertzen dübörög, a memóriája 1 GB kapacitású, a microSD-vel bővíthető háttértára pedig 16 GB-os.


Az androidos szoftverek futtatására is alkalmas Sailfish OS-szel szerelt telefonba 2100 milliamperes akku került, sajnos a kommunikációs képességeiről – került-e bele például LTE modem – egyelőre nincs információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.