Hirdetés

Közös hiányosság az LG és Samsung csúcsmobiljaiban



|

Semelyik sem támogatja Marshmallow kiterjesztett háttértár funkcióját.

Hirdetés

Az Android 6.0 egyik legérdekesebb fejlesztését a kiterjesztett háttértár jelenti, az "adoptable storage" lehetőségnek köszönhetően az operációs rendszer képes összekombinálni a beépített háttértár kapacitását a memóriakártya kapacitásával. Ilyenkor kettő helyett látszólag csak egy háttértár van a készülékben, de persze összeadódik a kapacitásuk.

Hirdetés


A funkció elsősorban a kevés beépített háttértárral rendelkező mobiloknál és táblagépeknél jöhet jól: egyrészt nem minden alkalmazást lehet átmozgatni a microSD-re, másrészt pedig olyan programok telepítését is lehetővé teszi, amelyeket a beépített háttértár szűkössége miatt installálni sem tudnának a felhasználók.


Mostanra kiderült, hogy a vasárnap bemutatott LG G5 és Samsung Galaxy S7 csúcsmobilok nem támogatják a funkciót, pontosabban a gyártók mesterségesen kikapcsolták azt. A Samsung szerint részükről az a döntés oka, hogy a kiterjesztett háttértár bekapcsolása után a microSD kártyát nem lehet a megszokott módon eszközök közti adathurcolásra használni. Félelmeik szerint az adoptable storage összezavarná a fogyasztók egy részét, legrosszabb esetben konkrét adatvesztést okozna számukra, így a biztonságos játék jegyében inkább teljesen letiltották a lehetőséget.


(Forrás: 9to5Google | Nyitókép: Android Central)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.