Hirdetés

Kulcscsomónkat őrzi a Nokia Treasure Tag



|

25 euróért kerül piacra a Bluetooth szabványt használó kütyü.

Hirdetés

Tavaly nyáron és ősszel számos Nokia kiegészítőről hallottunk pletykákat, azonban ezek egy része a mai napig nem került bejelentésre. Úgy tűnik a sűrű csend nem feltétlenül egyenlő a kaszával, ugyanis a finn gyártó ma váratlanul lerántotta a leplet a Treasure Tag névre hallgató kütyüjéről.
 

Hirdetés


A 30×30×10 milliméteres Treasure Tag elsődleges célja a kulcscsomó elhagyására való figyelmeztetés, a 25 eurós áron április során elérhetővé váló eszköz NFC és Bluetooth segítségével párosítható össze a mobilokkal. Sejthetően a Bluetooth adatkapcsolat megszakadásakor a telefonok értesítést adnak a kulcscsomó elveszítéséről, majd a Nokia Here Maps segítségével megpróbálják térképen megmutatni a valószínűsíthető helyét. Ezen felül hasznos trükk, hogy a kütyün lévő gomb lenyomásakor a telefon hangjelzést ad, így behatárolható vele a közelben elrejtett gazda mobil.


A Nokia szerint a periféria első körben csak Windows Phone rendszerű telefonokkal lesz használható, azonban harmadik felektől biztosan érkezni fog hozzá Apple iOS és Google Android rendszerű alkalmazás. A Nokia Treasure Tag szabványos gombelemmel (CR-2032) működik, amelyet elvileg olyan félévente kell cserélni.


(Forrás: The Next Web, Nokia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.