Hirdetés

Ingyen mobil a Sziget hetijegy mellé



|

Az olcsó tarifacsomag, és hasonló árszabású készülékek mellett percalapú belépőjegy is lesz.

Hirdetés

A Sziget fesztivál hazánk belföldön és külföldön is legismertebb zenei összejövetele, idén augusztus 11-16 közt kerül megrendezésre. Mint már április végén beszámoltunk róla, a Dreher mellett idén a Vodafone is főszponzori szerepet vállalt, amely igen érdekes lehetőségeket hozott magával.

 


A vásárlók a Vodafone standján ki is festethetik magukat


Elsőként megemlítenénk a feltöltőkártyás VitaMAX Sziget tarifacsomagot: ennek segítségével 10 forintos percdíj mellett hívhatják egymást a vásárlók, a külföldi hívások pedig szintén percenként csak 100 forintba kerülnek. A távközlési vállalat három saját márkanév alatt futó mobilt is visz a rendezvényre: a legolcsóbb, Vodafone 248-ast a hetijegyesek alapvetően ingyen kapják, de a hozzá tartozó 2000 lebeszélhető forintot ki kell fizetniük. Ugyanez a készülék a napijegyeseknek 4000 forintjukba kerül, de ebben is benne van az előbb említett lebeszélhetőség.

 


A Sziget tarifát nem csak a látogatók számára találták ki, más Vodafone feltöltőkártyás ügyfelek is igénybe vehetik. A tarifa garantáltan 2010. december 31-ig lesz elérhető, a nemzetközi telefonálás díja pedig augusztus 31-ig marad 100 forint.

 

 


Visszatérve az előbb említett három készülékre: a Vodafone 248 egy teljesen  minimális tudású mobil, amely kizárólag háromsávos GSM-hálózaton működik, a kijelzője 1,8 colos és 128×160 képpontos. Zenehallgatásra abszolút nem alkalmas, még Bluetooth-szal sem szerelték fel.

 

 


Ennél kicsit érdekesebb a 19 900 forintba kerülő 736-os, amely már 3G-hálózaton is működik A kijelzője 2 col átlójú, 240×320 pixel felbontású, a kamera 2 megapixeles. Összesen 15 megabájt szabadon felhasználható háttértárral rendelkezik, amelyet legfeljebb 8 gigabájtos microSD-vel lehet bővíteni. Ebbe már került Bluetooth, FM-rádió, és kihangosító-funkció is.


Mondhatni a tápláléklánc csúcsán a Vodafone 845 áll, amely egy belépőszintű, Android 2.1-es okostelefon - 30 990 forintért. Az érintőképernyője 2,8 colos, 240×320 pixel felbontású; az autofókuszos kamerája pedig 3,15 megapixeles.

 

 


Mobilnetezésre is alkalmas: a HSDPA-modul legfeljebb 3,6 megabites átviteli sebességet képes biztosítani, ráadásul a Wi-Fi-vezérlőt sem spórolták ki belőle. A kevésbé határozottaknak jól jöhet a navigációs képessége, a zeneimádók pedig egy megfelelő microSD-kártyával akár 16 gigabájtnyi dalt is felmásolhatnak rá.


Újdonság még az angol és magyar nyelven is elérhető InfoSMS szolgáltatás is, amely segítségével a Vodafone-osok első kézből értesülhetnek a fellépőkkel kapcsolatos legfontosabb hírekről, az esetleges műsorváltozásokról, a várható időjárásról, valamint egyéb, számukra hasznos információkról.


Az idei évben a Sziget-látogatók egy merőben új fejlesztéssel is találkozhatnak a fesztiválon, amely olcsóbbá, illetve kényelmesebbé teszi a fesztivállétet. Azon Vodafone-os előfizetők számára, akik csak bizonyos koncerteket akarnak megnézni a Szigeten, örömteli újítás lesz a percalapú mobilfizetéses rendszer.

 

 


A látogató egy központi számra küldött SMS-re válaszként kap egy kódot. Erre az azonosító kódra, a Sziget "K" hídi bejáratánál lévő, erre a célra fenntartott konténernél megkapja a napi karszalagot, és aktiválják a rendszert. Annak érdekében, hogy a sorbaállással ne "ketyegjen" a látogató pénze, a percalapú fizetéses rendszert igénybe vevők számára ún. "expressz kaput" állítanak fel a szervezők. A látogató addig marad a fesztivál területén, míg kedvenc programjait megnézi, majd a távozáskor a kijáratnál állítják le a rendszert.

 

Amennyiben a percszámlálás alapján számított jegyköltség eléri a napijegy árát, azaz 12.000 Ft-ot, akkor bruttó 13.500 Ft kiszámlázása mellett leáll a percszámlálás, és a jegy érvényessége a normál napijegy érvényességével egyezik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.