Hirdetés

Lassan csökken a Froyo részesedése



|

Az androidos mobilok bő felén még a régebbi rendszer fut.

Hirdetés

Frissült a Google fejlesztői weboldalán található androidos statisztika, amely szerint folyamatosan csökken az Android operációs rendszer töredezettsége. Mindez természetesen nem meglepő, hiszen a keresőcég az utóbbi kilenc hónapban az eddigiektől eltérően csupán kisebb javításokat adott ki az aktuális Gingerbread és Honeycomb termékvonalakhoz, így a gyártóknak lehetőségük volt a régebbi készülékeik jókora részén frissíteni a szoftvert, és persze az új eszközök esetén sem volt zavaró tényező, hogy hamarosan érkezik egy újabb, komoly újdonságokat hozó változat.

 

 


A piacon lévő, aktívan használt kütyük csupán 2,8 százalékán fut a platform első főverziója, és az Éclair részesedése is 13,3 százalékra csökkent. Ezzel együtt a Froyo is szép lassan veszít a „népszerűségéből", bár az 51,2 százalékos részével továbbra is magabiztosan dominál.

 

 


Remek hír, hogy összességében a Gingerbread képes volt átlépni a tiszteletreméltó 31 százalékot, míg a tabletekre szánt Honeycomb csupán 1,4 százalékot hasít ki a tortából - bár ez szintén nem nevezhető meglepetésnek, hiszen az Android 3.x a hatalmas sajtóvisszhangja ellenére aránylag kevés készüléken érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.