Hirdetés

Lassul a mobilpiac



|

Kifulladni látszik a lendület, ami oly hosszú időn át jellemző volt a mobiltelefonok piacára. Számok, amik aggodalomra adhatnak okot.

Hirdetés

Hamarosan itt a 2017 és egyre több a hír, a pletyka és a hivatalos bejelentés, hogy mire is számíthatunk mobilfronton. Az ígéretek szuperül hangzanak, elég, ha csak a forradalmian új iPhone-ra, az izgalmas Samsung Galaxy S8-ra, vagy a jövőre még agresszívabbá váló kínai gyártókra gondolunk. De miközben a hírek csodás jövőt vetítenek, a számok nem éppen ezt mutatják.


Hirdetés


Duplaszámjegyű növekedés helyett

Néhány éve még természetes volt, hogy az okostelefonok piaca 10% feletti sebességgel nő évről évre, azonban ez már idén sem volt igaz a TrendForce felmérése szerint. A globális piacot nézve a régi motorosok, a nagynevű gyártók küszködtek idén, ellenben a kínai márkák hatalmasat meneteltek, élükön a megerősödő Huawei-jel.



A 2017-es előrejelzése szerint azonban ez a hatalmas iram elapad a kínai gyártóknál is, pontosabban csakis azon múlik, hogy tudják-e tartani a tempót, hogy a kínai piacon kívül hogyan tudnak helytállni. A számok alapján 1,4 milliárd készülék legyártásával számolnak a világon, ami azért több, mint idén volt: ez a növekedés 4,5%-os.



2016-ban a Vivo és Oppo 600 millió eszközt gyártottak, ami jelentős mennyiség, de a cégek megmaradtak a kínai piacon, ami 2017-ben már kevés lesz a bővüléshez, erősödéshez.


A recept

A 2017-es recept nem sokat változott: innovatív, valóban hasznos újdonságokra van szükség ahhoz, hogy a vásárlókat rá lehessen venni a készülékcserére. A szimplán csak evolúciós fejlesztés, SoC-csere, nagyobb tárhely, jobb kijelző és kamera - ma már obligát fejlesztéseknek számítanak, ezeken felül is szükséges olyan újdonság, ami forradalmi, mégsem annyira szokatlan, hogy az emberek megijedjenek tőle. 2016-ban az LG megpróbálkozott egy visszafogott moduláris felépítéssel, de sajnos nem vált be a kísérlet, így az előzetes hírek szerint az új csúcskészülékkel vissza fog térni a gyökerekhez, a megszokott recept szerint.



Jóslatok

A Samsung Note 7-es fiaskó ugyan jelentős bevételtől fosztotta meg a céget, a Galaxy telefonokat még mindig sokan keresik a felsőkategóriában is. 2017-ben a cégnek vissza kell szereznie az elvesztett felhasználókat és meggyőzni mindenkit, hogy a Note 7 egyszeri eset volt.



Az Apple iPhone 7 nem hoz olyan számokat, mint azt remélték, de ez jövőre erős pluszba fordulhat vissza. Az új készülék az ígéretek és pletykák szerint forradalmi lesz, és várhatóan hatalmas sikert arat, ami rekordbevételeket hozhat az Apple-nek. Reálisan várható az AMOLED-kijelző, az üvegborítás, a több RAM, a jobb kijelző/előlap arány stb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.