Hirdetés

Leállt a Samsung Galaxy Note 7 tömeggyártása



|

A nagy amerikai mobilszolgáltatók sem forgalmazzák inkább a mobilt.

Hirdetés

Közel sincs vége a Samsung Galaxy Note 7 vesszőfutásának. A tűzveszélyes okostelefont hiába hívta vissza a gyártó és cseréltetett benne akkut, most már biztosra vehető, hogy nem sikerült megoldani a problémáját, csak a múlt héten öt kicserélt modell lángba borulásáról érkezett hír az Egyesült Államokból. A dél-koreai Yonhap hírügynökség, továbbá a The New York Times egyik forrása szerint a Samsung ma leállította a csúcsmobil tömeggyártását.


Hirdetés


A hírügynökség beszámolója alapján a Samsung együttműködik az Egyesült Államok, Dél-Korea és Kína fogyasztóvédelmi hatóságaival, részben az ő nyomásukra állt le az okostelefon gyártása. Ezzel körülbelül párhuzamosan az egyesült államokbeli T-Mobile, Verizon és AT&T mobilszolgáltatók leállították a készülék forgalmazását, a csereprogram keretében sem adnak át "második generációs" modellt az ügyfeleknek.



Hírünk írásáig a Samsung nem adott ki hivatalos tájékoztatást a gyártás leállításának ügyében. Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat újra a tömeggyártás, már ha egyáltalán újraindul. Érdemes megemlíteni, hogy a gyártó a mai napig semmiféle hivatalos információt sem nyújtott a fogyasztóknak arról, hogy egyáltalán miért tűzveszélyes a készülék. A kigyulladás közvetlen oka minden kétséget kizáróan az akku zárlatossá válása, a kérdés csupán az, hogy ez miként fordulhat elő. Az első visszahívás idején az USA fogyasztóvédelmi hatóságának egyik illetékese arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy a rekeszéhez mérten túlságosan nagy méretűnek tűnik a Galaxy Note 7 telepe, de sajnos a Samsung nem kommentálta ezt az információt.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.