Hirdetés

Leállt Egyiptomban a telekommunikáció (frissítve)



|

A kormány az internet blokkolásával, és a mobilszolgáltatás leállításával próbálja ellehetetleníteni a tüntetések hatékony szervezését.

Hirdetés

Egyiptomban négy napja tartanak a lázongások Hoszni Mubarak elnök diktatúrája ellen: az országot immáron harminc éve irányító államfő egyelőre megpróbálja menteni menthetőt, és biztosítani a hatalmát. A nagyvárosokban jelenleg is folyó demonstrációk eddig meglehetősen jól szervezettek voltak, a résztvevők a kezdetekben elsősorban a Twittert, és a Facebookot használták kommunikációs kapocsként.

 

 

Előbbi portál elérhetőségét hatósági felszólításra már kedden blokkolniuk kellett a helyi internetszolgáltatóknak, utóbbi szerdán került tiltólistára. Mindez csak rövid ideig okozott fejtörést a tüntetőknek, így tegnap a kormány utasítására az operátoroknak le kellett kapcsolniuk Egyiptom nemzetközi internetelérését.


Ezzel párhuzamosan az arab ország három mobilszolgáltatójának is ideiglenesen be kellett szüntetnie a működését. Elsőként a Vodafone erősítette meg nemzetközi sajtó képviselőinek a kellemetlen helyzet valódiságát, az Etisalat sajtósai még nem reagáltak, a France Telecom kezében lévő Mobinil weboldalát pedig a blokkolás miatt el sem lehet érni.


Frissítés (2011. január 30.): a mobilhálózatok már működnek, ám a külföldi internetkapcsolatok egyelőre nem lettek visszaállítva. Egyes pletykák szerint hétfőn újból lekapcsolhatják a tornyokat, ráadásul a vezetékes telefonszolgáltatás is veszélybe került, hiszen egyesek ezek segítségével képesek voltak betárcsázós netkapcsolatot létrehozni a külvilággal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.