Hirdetés

Lehagyná az Apple-t a Lenovo és a Motorola



|

Ambiciózus tervek keretében az Apple-t és a Samsungot is maguk mögé utasítanák.

Hirdetés

A Fortune egyik riportere legutóbb a Lenovo ügyvezetőjével, Yuanqing Yanggal beszélgetett, és érdekes terveket tudott meg tőle. Miután a Lenovo váratlanul megvette a Google-től 2,91 milliárd dollárért a Motorolát, meglehetősen ambiciózus tervekben gondolkodik az okostelefonok piacát illetően. 

Hirdetés

Yang elmondása szerint a Lenovót a Motorola már azelőtt érdekelte, hogy a Google felvásárolta a céget. Ezt állítólag a Google elnöke, Eric Schmidt is tudta, így két hónappal ezelőtt azzal kereste meg a Lenovo vezérét, hogy még mindig érdekli-e őt a Motorola. Az üzletet két hónap alatt ütötték nyélbe, ami meglehetősen gyorsnak számít. 

A Motorola mostanában az amerikai gyártással próbálkozott, azt viszont még nem tudni, ilyen téren mit lép a Lenovo. Yang szerint nem feltétlen távoznak Amerikából, sőt, az ottani üzleti modellt akár át is ültethetnék a többi régióba. 

Yang mindenesetre leszögezte: a Lenovo 2015-ben több mint 100 millió okostelefont akar eladni. Ez a duplája annak, amit 2013-ban a Lenovo és a Motorola együtt elértek. Az utóbbi márkanévvel Amerikában és Európában, a Lenovóval Kínában hódítanának, és nem titkoltan az Apple-t és a Samsungot akarják maguk mögé utasítani, immáron a harmadik legnagyobb gyártóként. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.