Hirdetés

Leleplezték a Microsoft titkos szabadalmait



|

Redmond évi egymilliárd dollárt keres az Androiddal kapcsolatos szabadalmakon.

Hirdetés

A Microsoft évek óta komoly sápot húz az androidos telefonok gyártóitól, mert a Google mobil operációs rendszere a Chrome OS-szel egyetemben olyan szabadalmakat is használ, amelyek a redmondi cég tulajdonában vannak.

Azt azonban nem lehetett tudni, pontosan milyen jogvédett technológiákról van szó. Egészen mostanáig; hétfőn ugyanis a Nokia-felvásárlást vizsgáló kínai kereskedelmi minisztérium közzétett egy 300, a szoftveróriás tulajdonában lévő szabadalmat felsoroló listát (.docx), rajta 127 olyan tétellel, amelyet az Android is használ.

Hirdetés

Az Ars Technica cikke szerint a kérdéses szabadalmak egy részét a Microsoft a Rockstar Consortium tagjaként vásárolta fel a csődbe ment Norteltől. A felsorolt szabadalmak között az a 14 is szerepel, amelyek állítólagos megsértése miatt a cég beperelte a Barnes & Noble könyvkiadó vállalatot.

A Microsoftot az elmúlt években többen kritizálták szigorú licencelési politikája miatt. Köztük a Barnes & Noble is, amely arra kérte az USA Igazságügyi Minisztériumát, indítson trösztellenes vizsgálatot a szoftvergyártó ellen.

Szó, mi szó, Redmond meglehetősen jól keres az androidos szabadalmak licencelésével, a becslések szerint ezek a szerződések évi egymilliárd dollárt hoznak a konyhára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.