Hirdetés

Lemondott a Magyar Telekom vezérigazagtója

|

Hirdetés

A Magyar Telekom Igazgatósága a mai napon ülést tartott. Az Igazgatóság egyebek között megtárgyalta, és a könyvvizsgáló támogató véleményére alapozva a december 21-i közgyűlés elé terjesztette a 2005. évi pénzügyi évet lezáró jelentéseket és az osztalékfizetési javaslatot. Az Igazgatóság végül megtárgyalta és elfogadta Straub Elek lemondását vezérigazgatói beosztásáról és igazgatósági tagságáról, egyúttal december 6-i hatállyal Christopher Mattheisent nevezte ki a Magyar Telekom vezérigazgatójává. A menedzsment és az Igazgatóság által már korábban meghozott szervezési és személyi döntéseknek, valamint az Igazgatóság mostani - a 2005-ös pénzügyi évet lezáró - határozatának köszönhetően megoldódott a társaság működését súlyosan terhelő probléma. Az igazgatóság arra számít, hogy a könyvvizsgáló (PriceWaterhouse Coopers) a könyvek záradék nélküli lezárását a Közgyűlésen támogatni fogja, így a társaság a részvényesek által elvárt lendülettel vághat neki a 2007-es üzleti évnek.
Straub Elek 1995-től a Magyar Telekom (korábbi nevén Matáv) vezérigazgatója, majd 1996-tól elnöke is a Magyar Telekom Csoportnak (korábbi nevén Matáv Csoport), Magyarország vezető vezetékes, mobil- és internet szolgáltatójának. Vezetése alatt a cég fejlődését alapvetően meghatározó döntések sora született: privatizáció több fordulóban, tőzsdei bevezetés, a legkorszerűbb távközlési technológiák meghonosítása, külföldi terjeszkedés megkezdése, jelentős hazai akvizíciókkal széleskörű leányvállalati portfolió kiépítése és legutóbb márkaváltás, a "T" márka teljes körű bevezetése. Straub Elek 1999-ben az Év menedzsere magyarországi díját, 2000-ben az Év Vezérigazgatója díját kapta meg a feltörekvő országok kategóriában. 2004-ben Johannes Rau német szövetségi elnöktől megkapta a "Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének I. osztályú Érdemkeresztje" kitüntetést a német-magyar kapcsolatok erősítésében kifejtett tevékenységéért. Ugyanebben az esztendőben Mádl Ferenc köztársasági elnök a "Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje" kitüntetést adományozta Straub Eleknek a hazai információs társadalom fejlődése, a magyarországi távközlés érdekében végzett, nemzetközileg is nagyra becsült munkája elismeréseként.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.