Hirdetés

Lemondott a Magyar Telekom vezérigazagtója



|

Hirdetés

A Magyar Telekom Igazgatósága a mai napon ülést tartott. Az Igazgatóság egyebek között megtárgyalta, és a könyvvizsgáló támogató véleményére alapozva a december 21-i közgyűlés elé terjesztette a 2005. évi pénzügyi évet lezáró jelentéseket és az osztalékfizetési javaslatot. Az Igazgatóság végül megtárgyalta és elfogadta Straub Elek lemondását vezérigazgatói beosztásáról és igazgatósági tagságáról, egyúttal december 6-i hatállyal Christopher Mattheisent nevezte ki a Magyar Telekom vezérigazgatójává. A menedzsment és az Igazgatóság által már korábban meghozott szervezési és személyi döntéseknek, valamint az Igazgatóság mostani - a 2005-ös pénzügyi évet lezáró - határozatának köszönhetően megoldódott a társaság működését súlyosan terhelő probléma. Az igazgatóság arra számít, hogy a könyvvizsgáló (PriceWaterhouse Coopers) a könyvek záradék nélküli lezárását a Közgyűlésen támogatni fogja, így a társaság a részvényesek által elvárt lendülettel vághat neki a 2007-es üzleti évnek.
Straub Elek 1995-től a Magyar Telekom (korábbi nevén Matáv) vezérigazgatója, majd 1996-tól elnöke is a Magyar Telekom Csoportnak (korábbi nevén Matáv Csoport), Magyarország vezető vezetékes, mobil- és internet szolgáltatójának. Vezetése alatt a cég fejlődését alapvetően meghatározó döntések sora született: privatizáció több fordulóban, tőzsdei bevezetés, a legkorszerűbb távközlési technológiák meghonosítása, külföldi terjeszkedés megkezdése, jelentős hazai akvizíciókkal széleskörű leányvállalati portfolió kiépítése és legutóbb márkaváltás, a "T" márka teljes körű bevezetése. Straub Elek 1999-ben az Év menedzsere magyarországi díját, 2000-ben az Év Vezérigazgatója díját kapta meg a feltörekvő országok kategóriában. 2004-ben Johannes Rau német szövetségi elnöktől megkapta a "Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének I. osztályú Érdemkeresztje" kitüntetést a német-magyar kapcsolatok erősítésében kifejtett tevékenységéért. Ugyanebben az esztendőben Mádl Ferenc köztársasági elnök a "Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje" kitüntetést adományozta Straub Eleknek a hazai információs társadalom fejlődése, a magyarországi távközlés érdekében végzett, nemzetközileg is nagyra becsült munkája elismeréseként.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.