Hirdetés

Lenyomta az Android az iOS-t



|

Az Android Market még egy ponton leküzdötte az Apple App Store alkalmazás boltot - egészen pontosan a letöltések számát illetően.

Hirdetés

Egyre több híradás szól arról, hogy éppen milyen statisztikát tekintve vette át a vezető szerepet az Android Market, az iOS-szel szemben. Jelen esetben nem kisebb tényről van szó, mint a letöltött alkalmazások számáról. A korábban befoghatatlannak vélt App Store ez irányú részesedését 2011 második negyedévében sikerült felülmúlni, hisz a Google boltja a letöltéseket tekintve 44 százalékos részesedést tudhat magáénak, az Apple 31 százalékával szemben.

 

 

Érdekes adat, hogy 2009-ben még csak 11 százalékon állt ez a mutató, és az akkori előrejelzések szerint a 20 százalék eléréséhez onnantól számolva még 5 év kellett volna. Kissé alábecsülték az akkoriban kibontakozó platformot, hisz már idén sikerült az becsült arány dupláját teljesíteni.

 

Az elemzések szerint a siker fő oka a nyílt forráskód melletti teljes vállszélességgel való kiállás, bár ez az Android 4.0-val való újítások tudatában a jövőben megkérdőjelezhető lesz, hisz egyelőre nem tudni, az új verziónak mikor adják ki a forráskódját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.