Hirdetés

Lesz Flash az androidos Firefoxban



|

Mire Adobe lassan magára hagyja, addigra a Mozilla pont támogatni kezdi a beépülőt.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt az Adobe mindenki nagy ámulatára közölte, hogy a rendkívül népszerű Flash a 11.1-es verzióval befejezi mobilos pályafutását, hogy átadhassa helyét a kevesebb erőforrást igénylő, és valóban multiplatform HTML5-nek.

 

 


Részben emiatt Tony Chung, a Mozilla tesztmérnöke tegnap komoly meglepetést okozott, hiszen bejelentette a Firefox androidos változatának hamarosan elérhetővé váló Flash támogatását. A jelek szerint a szoftver tizenegyedik főverziójától kezdve lesz használható a plugin, ám a türelmetlenek a róka legutóbbi alfa változatot telepítve már ki is próbálhatják a nem végleges implementációját.


Chung szerint az Adobe megoldásának képletbe emelése a felhasználók nyomására történt, hiszen az utóbbi másfél évben folyamatosan a Flash támogatása állt a kérések toplistáján: noha az úriember személyesen el sem tudja képzelni, hogy miért van ekkora igény a bugos beépülőre, ám „a Mozilla tisztán és érthetően" hallja közösség kívánságait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.