Hirdetés

Leszámolhat az ujjlenyomat-olvasóval a Samsung



|

Állítólag a Samsung egyik embere arról beszélt, hogy hamarosan végleg megválnak az elavult ujjlenyomat-olvasóktól.

Hirdetés

Néhány éve az ujjlenyomat-olvasó még ritkaságnak számított, az pedig főleg, ha gyors és pontos volt a szenzor. Mára ez már megszokott a csúcskategóriában, sőt, ujjlenyomat-olvasó az olcsóbb készülékekbe is egyre többször kerül. 

Hirdetés

Furcsa módon mikor épp, hogy igazán elterjedne a technológia, lehet, hogy néhány éven belül a legnagyobb gyártók le is számolnak vele. A pletykák szerint az Apple iPhone 8 okostelefonján például nem lesz Touch ID szenzor, ehelyett arcfelismeréssel dolgozik majd az előlapi kamera. 

Egy kínai forrás szerint pedig a Samsung is leszámolna az effajta szenzorral. A cég egyik embere állítólag azt mondta, hogy végeznek az ujjlenyomat-olvasókkal, mert azok elavultak. 

A Samsung Galaxy S8 és a Galaxy S8+ egyaránt rendelkeznek ujjlenyomat-olvasóval és íriszszkennerrel. Egyes pletykák szerint ez utóbbi túl lassú volt, ezért a gyártó arcfelismerést is bedobott, ami 0,01 másodperc alatt oldja fel a kijelzőt. 

Ha a jelenlegi szó-beszédek pontosak, akkor a 2018-as Samsung csúcskészülék bemutatójakor már az arcfelismerés lesz a trend. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.