Hirdetés

Letölthető a MeeGo 1.0 netbookokra



|

Nagyon ígéretesnek tűnik a Maemo és a Moblin utódja.

Hirdetés

Az Intel és a Nokia február közepén bejelentették, hogy a Linux-kernelen alapuló operációs rendszereik összeolvadnak. A MeeGo futni fog x86-os processzorral szerelt netbookokon, továbbá ARM-es okostelefonokon, és egyéb multimédiás eszközökön is - például televíziókon, PNA-kon.

 

 


A MeeGo 1.0 jelenleg két verzióban érhető el: van a sima, és a Google Chrome webböngészővel ellátott verzió. Az érdekes, hogy a simában is Chrome van, csak épp az egy korábbi fejlesztői verzió, amely használatához nem kell elfogadni a keresőcég felhasználási feltételeit.

 


A letöltés mérete közel 800 megabájt, ám a szokásostól eltérő módon a fájl nem ISO, hanem IMG formátumú, és egy üres USB-meghajtóra kell felmásolni - méghozzá „byte-copy" módszerrel. Nem kell megijedni ettől, a letöltési oldalon Windows, Linux és Mac OS rendszerekhez is részletes leírás van a műveletről.


Mivel itt egy netbookos (konkrétabban Intel Atom-ra optimalizált) verzióról van szó, így nem támogatottak az olyan processzorok, amelyek nem támogatják az SSE3 utasításkészletet, továbbá Intel GMA 500, és ATI Radeon / NVIDIA GeForce meghajtók sincsenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.