Hirdetés

LG C3300 - Farkasbőrbe bújt bárány

|

Az LG új üdvöskéje, szép, kamerás és még vakuval is ellátták!

Hirdetés

Első benyomások Első ránézésre, egy letisztult formavilággal rendelkező nőies, ezüst+bordó telefont láthatunk magunk előtt. A kis külső kijelző (96x64 pixel/monokróm) felett észrevehetjük a szolgáltató nevét finoman jelző feliratot. E felett helyezkedik el a vaku, melynek közepén a kamera kukucskál érdeklődve felénk. A telefon oldalán természetesen megtaláljuk a hangerőszabályzó és az azonnal elérhető fényképezést működtető gombokat . A telefon összeszerelésével nem volt probléma, ezt meglehetősen ügyesen oldották meg a tervezők, semmi ropogás, recsegés. Megmondom őszintén, a készülék meglehetősen samsungos, és nem csak kívülről� Közelebbről A készülék szétnyitva sem okoz csalódást, személyisége finoman illeszkedik összehajtott külsejével. Belül szintén a króm és a bordó szín dominál. A szintén króm keretbe jól illeszkedik a 128x160 pixeles, 65000 színű kijelző. Bekapcsolás után meg is tekinthetjük ezt, bár meglepetésemre, a kép kissé fakó. A menü A menüt könnyen elérhetjük, akár a baloldali �menü� gomb, akár az OK lenyomásával. Emellett rálelhetünk a többi funkcióbillentyűre is. Ezek segítségével egyből a kívánt helyen találjuk magunkat (Pl.: telefonkönyv). A készülék, az amúgy jól használható kilencikonos sémát követi. Az ikonok között mindent megtalálhatunk, ami szem s szájnak ingere, de ezek közül leginkább a �saját médiák� nevet viselő menüpont érdemel említést. Itt foglalnak helyet képeink, hangjaink, s nem utolsó sorban játékaink.
Gyárilag egy régebbi nokiákon található snake szerű játék szerepel készülékünkben. Nem különösebben nagy szám, de időtöltésnek megteszi. Az üzenetek menüpont a samsung telefonokéhoz hasonló, hiszen sms írásánál a készülék a T9-es prediktív szótárral indít és kis betűről nagyra sem vált automatikusan. A telefonkönyvben 200 nevet tárolhatunk, a szokásos extrákkal, sőt még képpel is. A készülék csengőhangjai 40 szólamban szólalnak meg. Tud persze rezegni is, még a csengéssel egy időben is. A többi menüpontban semmi különöset nem találhatunk, esetleg még a határidőnaplót emelném ki, melyen belül találhatunk ébresztőórát, egy átlátható naptárat, hangfelvevőt, sőt világórát is, a szokásos opciók mellett. Érdekességként megemlíteném, hogy ezen menüpont alatt külön megtekinthetjük a telefon szoftververzióját, így nem kell különleges kódokat használva megtudnunk e fontos információt. A beállítások (ez is igen samsungos) opción belül szintén a jól megszokott dolgokat állíthatjuk be kedvünkre. Multimédia és adatkommunikáció Amint megpillantjuk, a C3300-on a kamerát rögtön �felvillanyozódunk�, hiszen fényképezést segítő �mobilfénnyel� rendelkezik. Ez mostanság nem ritkaság, de a gyártó olyan szépen igazította ezt a mechanikai csodát a készülékre, hogy úgy érezzük, azonnal használatba kell vennünk. Alkossunk!
A telefon keresője gyorsan reagál, hála istennek nem szaggat, ám rossz fényviszonyok között igen könnyen zavarba lehet hozni. Érdekes, hogy míg az elkészült fotók minősége halovány, addig rengeteg plusz funkciót is tartalmaz a kis telefon. Például keret-sablon segítségével készíthetünk képeket. Megjegyzem ezek a sablonok igen viccesre sikerültek az LG mérnökeinek köszönhetően. Ezen kívül zoomolhatunk is, és különböző effektekkel is megfűszerezhetjük fotóinkat. Természetes remekműveinket továbbküldhetjük MMSben, de sajnos se infrán, se bluetoothon keresztül nem tudjuk ezt megtenni, mivel a telefonban nem kapott helyet egyik sem. A számítógéppel csak adatkábellel tud kommunikálni a készülék. Sajnos a gyártó ezt nem mellékeli, így a mi feladatunk beszerezni e hasznos tartozékot. A wap böngésző tudja mi a feladata, panasz nem érheti. Egyből indul, nem kell a beállításokkal bajlódnunk. A LG C3300-ban Java is van, ez lehetővé teszi, hogy játékokat, alkalmazásokat töltsünk le kedvencünkre. Összegzés Bár a készülék inkább a nőneműeknek ajánlott, mégis a szívemhez nőt. Bár nem túl intelligens az adatkommunikáció terén és multimédiás funkciói sem kielégítők, de pont elegendő az alsó-középkategóriás helyre.
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.