Hirdetés

Limbóban az Ubuntu for Android



|

Hivatalosan nem kapott kaszát a projekt, de nem is fejlesztik a terméket.

Hirdetés

Az Ubuntu 14.04 LTS operációs rendszert a napokban kiadott Canonical bő két éve nagy érdeklődést kiváltva bejelentette az Ubuntu for Android projektjét. Ennek lényege, hogy az Android operációs rendszert futtató mobilokra a Unity kezelőfelület és ubuntus programkínálat egy része is felkerülne: a készülékeket alapvetően a robotos szoftverrel lehetne használni, ám azokat külső kijelzőhöz, egérhez és billentyűzethez csatlakoztatva a jobb használhatóság érdekében már az Ubuntuban megszokott felület jelenne meg.
 

Hirdetés


Az utóbbi hónapokban semmit sem lehetett hallani a projektről, tegnap pedig a Canonical egy kezelőfelületeket tervező munkatársa egy bugriportban kezdeményezte az Ubuntu for Android hivatalos weblapjának megszüntetését, mivel a projekt lényegében halott.


Az ügy kapcsán a Canonical egyik munkatársa a PCWorldnek nyilatkozva elmondta, hogy az Ubuntu for Android valóban nem áll aktív fejlesztés alatt, azonban ennek oka, hogy a további reszelésekhez feltétlenül szükségük van a termék iránt érdeklődő mobilgyártók segítségére. A projektben továbbra is hisznek, azonban jelenleg nem tudnak mit kezdeni az érdeklődés hiányával, így az erőforrásaikat a saját Ubuntu for Phones mobilos operációs rendszerük készítésébe fektetik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.