Hirdetés

LiteCoinokat bányászott az androidos kártevő



|

A Google két programot kényszerült eltávolítani el a Play Store-ból.

Hirdetés

Érdekes beszámolóval rukkolt elő pár napja a Trend Micro, ugyanis a cég munkatársai BitCoin, LiteCoin és DogeCoin virtuális pénzhelyettesítő eszközök bányászatára alkalmas programokat találtak a Play Store kínálatában. A mostanra eltávolított Songs és Prized alkalmazások a jelek szerint androidos eszközök ezrein próbálhattak pénzt generálni a bűnözők számára.
 

Hirdetés


A Trend Micro állítása szerint a Play Store-on kívül található bányászásra felturbózott warez programoktól eltérően ezek megpróbáltak megbújni a fertőzött eszközökön, ugyanis folyamatos bányászat helyett csak akkor számolgatták a hasheket, ha a készülék töltőn volt és nem használta a gazdája. Ettől függetlenül nem voltak észrevehetetlenek, hiszen a nagy számításigényű műveletek végzése miatt felforrósodhattak az eszközök, plusz a töltési folyamatuk is feltűnően lelassulhatott.


A kutatók szerint a Play Store-ban talált két alkalmazás LiteCoint bányászott, lévén a BitCoin előállításához manapság már több ezer egymással párhuzamosan működő telefon is édeskevés, míg a legegyszerűbben bányászható DogeCoin nem igazán rendelkezik piaci értékkel. Hírünk írásakor a DogePay portál szerint 1000 darab DogeCoin 54 amerikai centet, avagy olyan 121 forintot ért.


Pénzt ettől függetlenül valószínűleg nem igazán kerestek a bűnözők, a Lookout beszámolója alapján Google Nexus 4-en egy hétig megállás nélkül bányászva csak 0,01 LiteCoint – közel 20 amerikai centet – sikerült előállítaniuk. A váltás elsőre nem tűnik túl ésszerűnek, azonban a LiteCoin árfolyamának stabil növekedése miatt a kevesebb LTC-vel hosszú távon jobban járhatnak a sok DogeCoinnál.


(Forrás: Geek.com, Trend Micro, Lookout)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.