Hirdetés

LTE: a XI. kerületben már biztosan lesz



|

A T-Mobile elkezdte a következő generációs mobilhálózatának valós körülmények közti tesztelését.

Hirdetés

Nemrégiben volt egy írásunk a jelenlegi 3G/HSDPA-hálózatokat leváltó LTE magyar helyzetéről: azóta úgy tűnik, nem sokat változott a helyzet. Hivatalosan a Pannon és a Vodafone az eltelt időben nem tett érdemi bejelentést, és a T-Mobile által most kiadott közlemény sem érinti érdemben az egyszerű vásárlókat.

 

T-Mobile-Ericsson LTE sajtótájékoztató: 2010. április 30.
T-Mobile-Ericsson LTE sajtótájékoztató: 2010. április 30.

 


A helyzet azért nem annyira rossz: a magenta szolgáltató bejelentette, hogy az LTE-tesztjeik a második szakaszba léptek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Budapest XI. kerületében üzembe helyeztek 5 új bázisállomást, amelyek segítségével lehetőség nyílik az LTE valós körülmények közti tesztelésére - eddig csak „házon belül" volt elérhető. A városrész lefedettsége nem teljes: a Hengermalom út / Fehérvári út / Irinyi József utca, és Duna által határolt területről van szó.


A telepített berendezések 10 megahertzes tartományban legfeljebb 50 megabites letöltési sebességet képesek biztosítani, a következő szakaszokban pedig a lefedettség, és az átviteli sebesség növelése a cél. Egyelőre a szolgáltatók egyike sem bocsátkozik spekulációkba a piaci bevezetés pontos időpontját illetően, de nyilvánvalóan még évekről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.