Hirdetés

LTE-szolgáltatás a 4-es metróban is



|

A Telenor és Telekom ügyfelei egyaránt mobilnetezhetnek majd utazás közben.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2014. március 28-án végre sikerül átadni Budapesten a 4-es metrót, ennek alkalmából pedig a Telenor és Telekom ma bejelentették, hogy az ügyfeleik akár LTE segítségével is mobilnetezhetnek a vonalon való utazás és megállókban való várakozás közben.

Hirdetés

A Telekom ügyfelei ettől függetlenül némileg jobb helyzetben vannak, ugyanis a piros (M2) és a kék (M3) metró vonalán már most is elérhető a 4G, az említett zöld (M4) metróban már a kezdetektől fogva használható lesz, de április során a sárga (M1) vonalán utazók is tudnak majd kapcsolódni az LTE hálózatra.

A Telenor sajtóközleménye alapján valószínűnek tűnik, hogy a szolgáltató a jövőben bővíteni kívánja a metrókban való 4G-s lefedettségét, ám konkrétumok egyelőre nincsenek. A Vodafone esetében momentán nem világos, hogy mikortól lesz egyáltalán LTE szolgáltatás.


Frissítés: a Vodafone sajtóosztályának tájékoztatása alapján az előfizetők maximum 42 Mbps letöltési sebességű HSPA+ adatkapcsolatot vehetnek majd igénybe a 4-es metró vonalán.
 

(Forrás: Telenor, Telekom | Fotó: metro4.hu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.