Hirdetés

Magyarok forradalmasítanák a navigációt



|

Közel 298 millió forintból készülhet egy minden eddiginél fejlettebb, nyílt platform.

Hirdetés

A Nav N Go Kft., a BME és az U1 Research Nonprofit Kft. bejelentették, hogy többek közt az Európai Regionális Fejlesztési Alap, és a Magyar Állam társfinanszírozásával egy közös munkába kezdtek, amely célja egy nyílt navigációs platform létrehozása. A fejlesztés főbb kutatási területei a szemantikus tartalomkezelés, a helyfüggő, összetett mobil alkalmazások, valamint a mobil kezelhetőség.

 

Nokia Ovi Maps
Nokia Ovi Maps


Bétázik az ingyenes OVI Maps új változata is

 


Mindezek közül a legfontosabb talán a szemantikus keresés - a lényeg, hogy a navigációs környezet minden elérhető tartalomforrásból képes legyen kiszűrni a hasznos és lényegi tartalmat. A sajtóanyagban az SMS-eket hozták fel példaként: egy találkozó esetén a szoftvernek a szöveges üzenet tartalmából meg kell határoznia célállomást, továbbá jeleznie kell, hogy egyáltalán lehetséges-e az időben való megérkezés.


Szintén fontos, hogy a kifejlesztendő platform mind programozói, mind felhasználói részről könnyen kezelhető legyen. Előbbire azért van szükség, hogy a területen tapasztalatlan fejlesztők is képesek legyenek komplex, helyfüggő mobil alkalmazásokat írni a segítségével, másrészt terítéken van fejlett hangvezérlés, és a kis kijelző/nehézkes navigáció problémaköre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.