Hirdetés

Májusban fejeződik be a mobilos Firefox OS fejlesztése



|

Az áruházába egy darabig lehet még új alkalmazásokat küldeni.

Hirdetés

Kevesek őszinte meglepetésére 2015 végén a Mozilla bejelentette, hogy a jelenleg ismert formájában befejezi a Firefox OS fejlesztését, a jövőben elsősorban az Internet of Things kategóriába sorolható eszközökre szeretné eljuttatni a mobilokon megbukott platformját.

Hirdetés


Tegnap érkezett néhány új információ a részletek kapcsán. Az alapítvány blogbejegyzése szerint a mobilokra szánt Firefox OS legutolsó verziója a májusban megérkező 2.6-os változat lesz, ennek kiadása után gyakorlatilag vége a platformnak, vagy legalábbis hivatalosan a Mozilla egyetlen munkatársa sem fog dolgozni a mobilos verzión. A közösség persze felkarolhatja a nyílt forráskódú projektet, de a Mozilla részéről vége a dalnak, a májusi kiadás után biztonsági frissítések sem érkeznek majd a Firefox OS-t futtató mobilokhoz.


A tájékoztatás alapján a fejlesztők ettől független egy darabig küldhetnek még új alkalmazásokat a Firefox OS hivatalos programboltjába. Az új szoftverek fogadását valamikor 2017-ben fejezi majd be a Mozilla, a konkrét dátum kapcsán egyelőre nem született döntés.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.