Hirdetés

Már a British Telecom is perli a Google-t



|

A perirat szerint ezúttal nem csak az Android miatt került célkeresztbe a keresőcég.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Google kénytelen lesz tovább növelni a foglalkoztatott ügyvédei már amúgy sem elhanyagolható számát, hiszen a British Telecom múlt csütörtökön beadott perirata szerint összesen hat szabadalmukat sértette meg a vállalat.

 

 


A telekommunikációs óriás állítása szerint az alperes nem csak az Android operációs rendszerben használta illegálisan egyes szellemi termékeiket, hanem többek közt maga a keresőszolgáltatásuk, a Maps, a Places, a Google+, és az Admob is érintett. A dokumentum szövegezése egyértelműen azt sugallja, hogy a vállalat vezetői tisztában voltak a szabadalomsértéssel, ám nem voltak hajlandóak tárgyalni a British Telecom illetékeseivel.


Eme súlyosbító körülmény miatt az angolok szeretnék elérni, hogy a Google büntetésként az okozott anyagi kár háromszorosát térítse meg, és természetesen a jövőben is rendszeresen fizesse a véleményük szerint megjáró sarcot. A kérdéses szellemi tulajdonok listáját átfutva egyértelmű, hogy mindegyik rendkívül általános és alapvető működési elvet ír le, így a keresőcégnek jó esélye van a sikeres védekezésre - különös akkor, ha sikerül kifogniuk egy „szabadalom trolloktól" irtózó bírót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.