Hirdetés

Már a Gingerbread az első számú droid



|

Ettől függetlenül a fejlesztőknek még a Froyót is kötelező támogatniuk.

Hirdetés

A Google nemrégiben frissítette az Android fejlesztői portálján a platform különböző verzióinak piaci részesedését, a legfrissebb statisztika szerint már nem a 2.2-es verzió fut a legtöbb mobilon, hiszen a Gingerbread összesen 44,4 százalékkal átvette a stafétabotot elődjétől.

 

 


Sajnos a pezsgőbontás ettől függetlenül garantáltan el fog maradni, hiszen az öregecske Froyo még mindig 40,7 százalékos részesedéssel rendelkezik, és valószínűleg még legalább egy évre szükség lesz, hogy a fejlesztők adott esetben nyugodt szívvel megvonhassák tőle a támogatást.

 

 


Az aktuális problémát akkor már természetesen a Gingerbread fogja jelenteni, hiszen a jelenleg ezt futtató mobilok többségére - legalábbis hivatalos forrásból - biztosan nem lesz elérhető az Ice Cream Sandwich. A tabletekere optimalizált Honeycomb ettől eltérően nem fog gondot jelenteni, hiszen összetettben jelenleg 2 százalék alatt található a piaci részesedése, ezen érték a jövőben vélhetően csak csökkenni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.