Hirdetés

Már a Google sem hisz a mobilfizetésben



|

Innentől kezdve nem szükséges NFC lapka a Wallet használatához.

Hirdetés

Az utóbbi körülbelül négy évben rengeteget lehetett hallani arról, hogy az NFC-s eszközök – elsősorban okostelefonok – pár éven belül nagyrészt leválthatják a készpénzt és bankkártyát, ám egészen idáig ebből nem sokat láttunk.

Hirdetés


Ennek elsődleges oka, hogy komplex problémáról van szó: a fogyasztók telefonjai mellett a boltoknak és bankoknak is támogatniuk kell a mobilfizetést, viszont a zökkenőmentes együttműködés és költségminimalizálás miatt először mindent szabványosítani szükséges. Hab a tortán, hogy a vásárlók és boltok egymásra is várnak: amíg az egyik fél esetében nem lehetséges a fizetés, a másiknak sem fontos a támogatás.


A Wallet szolgáltatásával az Egyesült Államok mobilfizetési piacára betörni kívánt Google láthatóan letett az iparági szereplőkkel való parttalan vitázásról, így az androidos szoftverének futtatásához már nem is követelmény az NFC lapka megléte.


Természetesen az alkalmazással továbbra is lehet fizetni az elfogadóhelyeken, de úgy tűnik a keresőcég inkább PayPal jellegűre változtatja a profilt. A más felhasználóknak való ingyenes pénzutaláson felül az új Wallet már számos hűségprogramot és promóciót támogat; a kliensprogram képes figyelmeztetni a felhasználót, ha valamelyik kedvezményének köszönhetően egy közeli üzletben képes olcsóbban vásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.