Hirdetés

Már a top 12-ből is kiesik a Sony az Xperiák miatt



|

A becslések szerint sem a Sony, sem a Microsoft nem fér a 12 legnagyobb mobilgyártó közé.

Hirdetés

Az IC Insights adatai szerint az idei évben a világ 12 legnagyobb mobilgyártójának a listájára nem fér fel sem a Sony, sem a Microsoft. 

Hirdetés

Az első negyedévben a Microsoft eladásai 2,3 millióra csökkentek, míg a Sony 3,4 millió készüléket tudott eladni. 

Az elemzőcég azt várja, hogy a 12 legnagyobb mobilgyártóból 7 legfeljebb 6 százalékkal tudja növelni az eladásait. A maradék 5-nél ez az érték 29 százalék vagy akár magasabb is lehet. 

Az idei első negyedévben a Samsung volt a legnagyobb a piacon, január és március között 81,5 millió készüléket adott el. Az Apple 51,6 millió iPhone-t értékesített. Az IC Insights szerint mindkettő vállalat enyhe visszaesésre számíthat a 2016-os eladások kapcsán. 

A 12 legnagyobb okostelefon-gyártóból egyébként 8 kínai. Ezek között van a harmadik, negyedik és ötödik helyen a Huawei, az Oppo és a Xiaomi, de a listára fért a Vivo, a ZTE, a Lenovo, a TCL és a Meizu is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.