Hirdetés

Már csak friss Androiddal lehet telefont piacra dobni?



|

Android 4.2 alatt a Google állítólag nem engedélyezi a szoftvereinek előtelepítését.

Hirdetés

Az Android töredezettsége az utóbbi olyan két évben már nem jelentett komoly problémát a fejlesztőknek, hiszen az operációs rendszerbe idejekorán bekerültek a fontos programozási felületek és funkcionalitások, azonban az Android Police iparági forrás által megerősített beszámolója szerint a keresőcég tovább kívánja csökkenteni a készülékek szoftveres diverzitását.

Hirdetés


A hírek szerint most februártól kezdve a Google saját szolgáltatásaival – mint például a Play Store, Gmail, Maps – előtelepített készülékek esetén a vállalat megszabja, hogy a kötelező hitelesítésre beküldött mobilok és táblagépek a platform melyik verzióit futtathatják. Eddig ilyen megkötés nem létezett, azonban a lehozott táblázat alapján most február elsejétől a vállalat már csak a minimum Android 4.2-es eszközökön hajlandó engedélyezni a zárt szoftvereinek előtelepítését.

(Forrás: Android Police)


Ez a frissítéseket elméletileg nem érinti, azaz elméleti szinten például egy Android 2.3-as telefonra a gyártója továbbra is kiadhat Android 4.1-et hozó foltozást. A határidők meglehetősen szűknek tűnnek: a 4.2 esetében április 24. az újonnan hitelesíttetni kívánt hardverek beküldésének végső napja, míg a 4.3-as verzióval készüléket piacra dobni kívánóknak július 31-ig kell lépniük.


A hivatalosan megerősítetlen változtatás a partnerek jelentős részénél fennakadásokat okozhat: nem csak az operációs rendszert egyéni felületekkel ellátó mobilgyártóknak kell gyorsabban dolgozniuk, de például a MediaTekhez hasonló cégeknek is villámgyorsan el kell készülniük a lapkakészleteik meghajtóprogramjaival, különben a vészesen közelgő hitelesítési határidők miatt nem fognak tőlük komponenst vásárolni a Google extráira igényt tartó ügyfelek.


(Fotó: fsse8info)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.