Hirdetés

Már csak néhány nap, és ki lehet dobni a régi BlackBerry mobilokat



|

A mobiltelefonok legalapvetőbb funkcióit sem tudják majd ellátni a BlackBerryOS-sel felvértezett készülékek.

Hirdetés

Belegondolni is félelmetes, milyen felhasználói élményt nyújthat 2022 hajnalán egy olyan mobil, amit a 2015-ben leváltott BlackBerry OS, vagy ne adj isten a még régebbi BlackBerry 10 hajt meg. Hamarosan viszont már tényleg minden okuk meglesz azoknak, akik valamiért ragaszkodtak volna egy ilyen készülékhez, hogy leváltsák a remek billentyűzeteiről ismert cég telefonjait.

A BlackBerry közleménye szerint ugyanis a korábban tervezett 2019 végi leállás helyett napokon belül, egészen pontosan 2022. január 4-én már tényleg véglegesen és teljesen megszüntetik a két operációs rendszer (és egyébként velük együtt tabletjük, a Playbook) támogatását is.

Hirdetés

Ennek következtében "nem fognak megbízhatóan működni" az olyan, egy mobiltelefon esetében teljesen alapvetőnek számító funkciók, mint a telefonhívások (beleértve a segélyhívásokat), az SMS üzenetküldés és -fogadás, a mobiladat-forgalom vagy a Wi-Fi csatlakozás. A dátumot egyébként már jóval korábban, 2020 szeptemberében (amikor a támogatás legutóbbi kiterjesztését bejelentették) közzétette a cég, most csak emlékeztették vásárlóikat, hogy a sok szempontból elavult készülékeik szinte teljesen használhatatlanok lesznek.

Voltak, akik megpróbáltak szoftveres megoldásokat keresni a készülékek életben tartására, de beszámolók szerint ezek a kísérletek nagyrészt sikertelenül zároltak, de a legjobb esetben is kérdéses, hogy továbbra is működnek-e majd a szükséges szolgáltatások leállítását követően. A BlackBerry mobiloknak ezzel együtt nem fellegzett be teljesen, sőt annak ellenére van jövőjük, hogy 2020-ban az akkori licencpartner ejtette a további készülékek gyártását. Azóta új társra lelt a BlackBerry, akivel közösen egy 5G-képes okostelefon fejlesztésén dolgoznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.