Hirdetés

Már épületeken belül is navigálhat a Google Maps



|

Sajnos egyelőre rendkívül kevés helyen érhető el a szolgáltatás.

Hirdetés

Remek funkcióval bővült a Google Maps androidos változata, hiszen mostantól kezdve a szoftver akár épületeken belüli navigációra is alkalmas. Természetesen a megoldás elsősorban a komolyabb méretű publikus helyeken jöhet a jól, a bemutató videóban forgalmas repülőterekkel példálózik a keresőcég.


Elvileg a friss navigációs eszköz nem jön zavarba a többszintes épületekben sem, ám ehhez nagyon pontos GPS koordinátákra van szükség, így elsősorban a még ritkaságszámba menő, barométerrel is ellátott készülékek esetében működhet igazán jól a szoftver.


Az első körben elérhetővé vált épületek főként az Egyesült Államok területén találhatóak, az ismertebbek közül megemlítendő az Atlanta International, és a Chichago-i O'Hare repülőtér. A Google természetesen nem zárkózik el az adatbázis felhasználói közösség általi bővítésétől sem, bár elsősorban az épületek üzemeltetőire számítanak ennek során, nem pedig túl sok szabadidővel rendelkező önkéntesekre. A Google Maps 6 futtatásához legalább Android 2.1-re van szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.