Hirdetés

Már megint: többféle szenzorral dolgozik a Galaxy S7 kamerája



|

ISOCELL és Sony szenzorok vannak a Samsung csúcskészülékeiben - aminek nem mindenki örül.

Hirdetés

Tavaly felháborodást okozott, hogy a Samsung a Galaxy S6 készülékeknél a Sony szenzora mellett a saját ISOCELL megoldását is bevetette a kamerához. A helyzet most is ugyanez

Hirdetés

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge a Sony IMX260 mellett a Samsung saját ISOCELL szenzorával is a piacra került. Ez önmagában nem lenne nagy dolog, azonban tavaly az összehasonlító teszteknél sokan arra panaszkodtak, hogy általánosságban jobb képeket készít a Sony szenzorral szerelt verzió. 

Bár igazából semmilyen panasz nem lehet az ISOCELL szenzoros kiadásra sem, a felhasználók egy részénél már a tudat problémát okoz, hogy esetleg valaki más egy pont ugyanolyan csúcskészülékkel jobb fotókat tud készíteni. 

Az eddigi hírek alapján az amerikai, Snapdragon 820-szal szerelt változat Sony szenzort kap, míg az európai Exynos processzoros verziók ISOCELL-t. A visszajelzések szerint azonban ettől vegyesebb az összkép, variációk is vannak. 

Tavaly egyébként a legfőbb különbség az volt, hogy a Sony szenzorral működő modellek nappal melegebb színeket használtak, alacsony fényben pedig kékes árnyalatokat. 

Miért történik mindez? A hasonló ágazatokban általában nem lehet egyetlen alkatrészből kellően nagy készleteket tartani és gyártani, ezért globálisan sem feltétlen megoldható egyetlen szenzor használata. Ha az egyik verzióból hiány van, a másikkal pótolva nem áll le a sorozatgyártás. 

Azt, hogy egy konkrét készülékbe milyen szenzor van, az AIDA64 képes megmondani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.