Hirdetés

Már nem dominálnak a feltöltőkártyák



|

Papíron rengeteg előfizetőt vesztettek márciusban a hazai szolgáltatók, és egyre jobban terjednek az előfizetéses konstrukciók is.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiadta a márciusra vonatkozó mobilos gyorsjelentését, amely a három hazai szolgáltató önkéntesen átadott adatain alapul. A dokumentumból kiderült, hogy az év harmadik hónapjában az előfizetések száma 45 ezerrel 11,893 millióra csökkent, ráadásul mínusz 56 ezerrel 10,964 millióra kopott a forgalmat bonyolítók bázisa is. Ezzel párhuzamos a 100 főre főre jutó SIM-kártyák mennyisége 5 tizeddel csökkent, bár még így is 119,1-en áll a mutató.

 


A harmadik hónapban a forgalmazásban résztvevők, azaz az előfizetéssel rendelkezők és az utolsó három hónapban hívást indítók vagy fogadók száma alapján a Vodafone piaci része 22,72 százalékon stagnált, míg a Telenor 32,45 százaléka 32,36 százalékra csökkent, a T-Mobilé pedig 44,83 százalékról 44,92 százalékra emelkedett.

 


Végül érdemes még szót ejteni a feltöltőkártyás konstrukcióban vásárló ügyfelekről is: az év első negyedévében az összes előfizetés viszonylatában az aktív pre-paidesek aránya 52,9 százalékra csökkent, három év alatt olyan 10 százalékkal zsugorodott a hajmeresztő telefonszámláknak esélyt sem adók tábora.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.