Hirdetés

Már nem érdeklik a mobiltelefonok az NVIDIA-t



|

Tegra lapkáival főként a gamer kütyükre és autókra kíván fókuszálni a vállalat.

Hirdetés

Néhány napja az NVIDIA ügyvezető igazgatója a CNET-nek adott interjújában bejelentette, hogy a mobil eszközökbe szánt Tegra lapkakészleteivel a vállalat immáron nem kívánja meghódítani az okostelefonok piacát. Ez nem meglepő annak fényében, hogy az eladások robbanása ellenére az utóbbi 5 évben alig néhány okostelefonba került a vállalattól származó System-on-Chip, a mobilgyártók a körülményektől függően inkább a Qualcomm vagy MediaTek lapkakészleteire voksoltak.
 

Hirdetés


Jen-Hsun Huang szerint az NVIDIA mostantól kezdve elsősorban a Shieldhez hasonló gamer kütyükre és autókra kíván fókuszálni, noha ez nem jelenti azt, hogy érdeklődés esetén egyáltalán nem lenne képes telefonokban is használható lapkakészletet adni a partnereinek. Ezen felül a vállalat munkatársai már dolgoznak a chipek jelenleginél versenyképesebb árazásának lehetővé tételén.


Érdekes módon a férfi utalt rá, hogy valamikor a jövőben az NVIDIA talán megpróbálkozhatnak önerőből létrehozni az „okostelefonok vagy táblagépek Porschéjét”, ám tömegtermékekben NVIDIA Tegra lapkakészletek felbukkanására már nem kell számítani.


(Forrás: GSMArena | Fotó: Masaru Kamikura)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.