Hirdetés

Már nem sokáig lehet belenézni tárgyakba a OnePlus 8 Pro kamerájával



|

A cég szerint sok álhír kezdett terjedni, hogy miken lát át az infravörös szenzorokkal felszerelt telefon, így gyorsan kijavítják a funkciót.

Hirdetés

Nagyon felkapott lett az a hír, hogy a OnePlus 8 Pro kamerája, egy adott filterrel, az infravörös szenzorok segítségével átvilágít bizonyos anyagokon - például fekete műanyagon és textilen -, melyeken szabad szemmel egyébként nem látnák keresztül. Nyilvánvalóan egy elsőre ártalmatlannak tűnő apróságról van szó, de a cég jobbnak látja kijavítani, mielőtt túlzottan támadhatóvá válnának miatta.

Hirdetés

A fejlesztők egy blogposztban jelentették be, hogy a Photochrom filter, mely lehetővé tette a "röntgenlátást", hamarosan megváltozik, hogy azzal ne lehessen átvilágítani tárgyakon. Erre azért volt szükség, mert Kínában álhírek és kamu felvételek kezdtek el terjedni, amik alapján a cégnek komoly jogi következményekkel kellene szembenéznie.

Éppen ezért az országban ki is került a funkció a telefon kamerájából, amíg ki nem javítják a dolgot. Kínán kívül azonban egy darabig még tovább játszadozhatunk a Photochrom filterrel, egészen addig, amíg egy frissítéssel meg nem oldják, hogy az infravörös szenzorokkal a felhasználók ne lássanak át a vékony, fekete felületeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.