Hirdetés

Már telepíthető az iOS 4.3.3



|

Az Apple kikapcsolhatóvá tette a Wi-Fi hotspotok gyorsítótárazását.

Hirdetés

Nagyjából két hete hatalmas botrány kerekedett Alasdair Allan és Pete Warden felfedezéséből, miszerint az Apple rögzíti az iPhone-tulajok közelében lévő Wi-Fi csatlakozási pontok, és mobiltornyok helyzetét. Az adatbázisba gyűjtött információk magukon a készülékeken is tárolva lettek, az iTunes-szal való szinkronizációkor pedig biztonsági másolat is készült róluk.

Ami igazi felháborodást keltett, hogy az összegyújtott információkat a mobilok természetesen az Apple-nek is elküldték, bár a cég szerint titkosított csatornán, és anonim módon folyt a kommunikáció. Összesen két indokot adtak a földrajzi koordináták gyűjtésére: egyrészt a telefon így gyorsabban képes kapcsolódni a navigációs funkció használata esetén az optimális műholdhoz, másrészt az almásoknál jelenleg fejlesztés alatt áll egy új forgalommal kapcsolatos szolgáltatás, amelyet így akarnak adatokkal feltölteni.


Sajnálatos módon eddig nem lehetett kikapcsolni a koordináták visszaküldését, azonban a nép haragjától - vagy inkább csoportos pereitől - tartva az Apple tegnap elérhetővé tette az iOS 4.3.3-as verzióját. A telepítése után a helyalapú szolgáltatások inaktiválása esetén törlődik a problémás adatbázis, így nyilván nem is lehet azt szinkronizálni az iTunes-szal, és az Apple sem kapja meg az adatokat. Akit nem zavar a telefon ezen funkciója, annak is érdemes felrakni a frissítést, hiszen a készüléken tárolt koordináta gyorsítótár méretét alaposan lecsökkentette a cég, elvileg már csak egy hétre visszamenően lesznek eltárolva az információk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.