Hirdetés

Már több tablet fogy, mint notebook



|

Az okok között az okostelefonok és a Windows 8 is szerepelnek, az ultrabookok nehéz helyzetben vannak.

Hirdetés

Amikor az Apple a piacra dobta az első iPadet, a legtöbb nagy gyártó komoly kétkedéssel fogadta az újdonságot. Egyesek azt mondták, a láz hamar elmúlik, a tabletek pedig a piacnak csak egy apró részét képezik majd. Az iPad és az androidos tabletek azonban teljesen keresztülhúzták a számításokat.

 

A tabletek iránt jelenleg nagyobb a kereslet, mint a notebookok iránt, még úgy is, hogy az utóbbihoz hozzáadjuk az összes ultrabookot. Az idei harmadik negyedévben várhatóan az eladások is magasabbak lesznek. A várakozások szerint csak a belépőkategóriából 20-30 millió eszköz talál gazdára, így pedig az iPadről vagy a Galaxy Tabről szót sem ejtettünk.

 

A helyzeten a Microsoft Windows 8-as operációs rendszere sem segít, mert bár egyesek az asztali piac frissülését várják, ez csak a negyedik negyedévben lehetséges. Emiatt a leendő vásárlók közül sokan kivárhatnak, ami szintén nem tesz jót az asztali és mobil gépeknek. Egyelőre az ultrabookok a céljuk közelében sincsenek: a felhasználók egyáltalán nem fordultak el a tabletektől.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.