Hirdetés

Márciusra elkészülhet az állami mobilhálózat



|

Rögtön LTE alapokon működik majd a szolgáltatás.

Hirdetés

Az állami tulajdonban lévő MVM NET bejelentette, hogy megállapodott a szintén állami kézben lévő Antenna Hungáriával az állami mobilhálózat kiépítéséről. A szolgáltatás nem lesz közvetlenül elérhető a lakosság számára, valójában M2M (Machine to Machine) kommunikációra tervezték. A rendszer lehetővé teszi majd a közszolgáltatások fejlesztését, például okosmérési szolgáltatások indulhatnak. Gyakorlatilag a magyar állam saját "internet of things" kommunikációs platformja lesz.

Hirdetés


A hálózati berendezéseket a Huawei szállítja a kivitelező Antenna Hungáriának. A 450 MHz-es frekvenciát lefoglaló szolgáltatás az eredeti tervekkel ellentétben rögtön 4G/LTE alapon fog működni, a tájékoztatás szerint európai szinten is egyedülállóan modern dologról van szó.


A mobilhálózat már jelenleg is 30 százalékos országos lefedettséggel üzemel, márciusra pedig gyakorlatilag el is készülhet, a szerződés 95 százalékos lefedettséget ír elő. A beruházás összesen 12,8 milliárd forintból valósul meg.


(Nyitókép: Christian Haugen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.