Hirdetés

Máris szétkapták a Nokia N8-at



|

Az akkumulátor könnyen cserélhető, ettől függetlenül az akció garanciavesztéssel jár.

Hirdetés

A régóta várt, és már általunk is kézbe vett Nokia N8 szállítása a közelmúltban indult meg, arra azonban még várnunk kell, hogy hazánkba is megérkezzen a finnek csúcskészüléke. (Információnk szerint bő egy héten belül kapunk tájékoztatást a hazai startról.) Máris elkészültek az első tesztek, megszülettek az első benyomások, az iFixit munkatársai pedig jó szokásuknak híven szétszerelték a készüléket.

 

 

 

Katonásan sorakoznak a Nokia N8 részei (kép: iFixit)

 

A szakemberek persze nem barbárok módjára esnek neki ilyen esetekben a telefonoknak, hanem azt demonstrálják, hogy milyen könnyen lehet alkotó elemeire, alkatrészekre bontani az adott mobilt. Az N8 kifejezetten jó osztályzatot kapott, hiszen 10-es skálán 8-asra értékelték a szerelhetőségét. Kiderült, hogy amennyiben nem kell a kijelzőt borító üveget cserélni (amihez speciális légfúvóra van szükség), akkor a készülékház egy mezei, műszerész csavarhúzó készlettel szétszedhető.

 

 

 

Az alul kikandikáló kék fólia meghúzásával juthatunk hozzá az akkuhoz (Kép: iFixit)

 

Ha valaki csak az akkumulátorra kíváncsi, akkor még könnyebb dolga van, hiszen az pár csavar eltávolításával megkaparintható. Az iFixit munkatársai megállapították, hogy a Nokia N8 fém hátlapja alatt egy szabványos, BL-4D akku bújik meg, ami 1200 mAh kapacitású. Persze ők is, így mi is felhívjuk a figyelmet, hogy noha nem nehéz, az akkumulátor házilagos eltávolítása a gyári garancia elvesztésével jár, így akinek gondja van vele, mindenképpen vigye szakszervizbe.

 

A szétszerelés teljes folyamata kommentárral és képekkel együtt az iFixit oldalain követhető végig.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.