Hirdetés

MeeGo: hamarosan vége lehet a dalnak



|

Az Intel is kiszállhat az operációs rendszer fejlesztéséből.

Hirdetés

Szomorú pletykával vagyunk kénytelenek indítani a hétfőt, hiszen a tajvani DigiTimes meg nem erősített értesülései szerint az Intel komolyan fontolgatja a MeeGo fejlesztéséből való kiszállást. Ennek elsődleges oka, hogy a cég Moblin Linuxának, és a Nokia Maemójának keresztezéséből olyan másfél éve létrejött szoftver egyszerűen nem érdekli az eszközgyártókat.

ASUS Eee PC X101
ASUS Eee PC X101

ASUS Eee PC X101: a kevés piacra került meegós eszközök egyike


Az ambiciózus projekt célja egy olyan nyílt forráskódú operációs rendszer létrehozása volt, amelyet szinte minden komolyabb fogyasztói elektronikai eszközön használhattak volna a partnerek, a megcélzott hardvertípusok közül kiemelendőek a notebookok, az okostelefonok, a tabletek, a navigációs eszközök, a televíziók, és a multimédiás lejátszók.


Sajnos a MeeGo bejelentése óta sokat változott a világ: a Nokia nemrég kihátrált a fejlesztéséből, az egyéb mobilgyártóknak pedig már nincs szükségük rá. Emellett a noteszgépeken sem tud labdába rúgni a rendszer, ráadásul kiderült, hogy a Windows 8-nak már lesz ARM-es tableteken is futó változata - és ezek csupán a legnyilvánvalóbb gondok. Összességében a MeeGo potenciális mozgástere alaposan leszűkült, és nem lenne meglepő, ha az Intel tényleg magára hagyná az üzleti szempontból meglehetősen kilátástalan projektet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.