Hirdetés

Még 5 app, amitől okosabb leszel



|

Az okostelefon állandó nyomkodása nem feltétlen haszontalan időtöltés.

Hirdetés

Legutóbb már megmutattuk, hogy egy okostelefonon lógni nem csak haszontalan időtöltés lehet. Valójában rengeteg olyan app létezik, amelyek használatával önmagunkat és a tudásunkat fejleszthetjük. A legutóbbi listát folytatva most ezek közül mutatunk meg nektek még ötöt. 

Hirdetés

 

GarageBand

Letöltés: iOS

A GarageBand egyik különlegessége, hogy beépített zongora- és gitárórákat is tartalmaz, amelyek akkor is megfelelőek, ha valaki még életében nem játszott semmin. A tanulás során az agyfunkcióinkat is fejlesztjük, ami a kutatások szerint az életünk többi részére is visszahat: a problémamegoldásunk hatékonyabb és kreatívabb lesz. 

 

Tanulni is lehet benne

 

The Elements in Action

Letöltés: iOS (3,99 euró)

Ez az app a minket körülvevő elemeket igyekszik bemutatni, méghozzá olyan formában, hogy videókkal kelt életre 79 különbözőt. A bemutató az egyes elemek érdekes tulajdonságaira koncentrál, illetve érthető szöveges magyarázatokkal is szolgál. A használatával egy kicsit teljesebb képet kapunk arról, hogyan működik a világ, amelyben élünk. 

 

Videós megközelítés

 

DailyArt

Letöltés: iOS / Android

Érdekes app a DailyArt, amelynek a feladata az, hogy minden nap mutasson egy művészeti remeket, és arról történelmi leckét is adjon. Egyes kutatások szerint a művészetet nézegetve ihletet kaphat az elménk, illetve az agyunk azon területein is élénkül a véráramlás, amelyek az örömért felelnek. 

 

Történettel együtt

 

Khan Academy

Letöltés: iOS / Android

Ha valami újat kezdünk el tanulni, az mindenképp jó hatással van az agyunkra. A Khan Academy ezernyi ingyenes videót és cikket ad a kezünkbe rengeteg témában, legyen az művészettörténelem, zene vagy éppen makrogazdaság. Nem csak a tudástárunk lesz gazdagabb az app használatával, de a tanulás folyamata is jótékony hatással lesz ránk, illetve a memóriánkra. 

 

Videók és cikkek

 

Lumosity

Letöltés: iOS / Android

Sok tudós gondolja úgy, hogy az időre megoldandó feladatok alaposan letesztelik a kognitív képességeinket, mindennek az előnyei pedig az életünk egészére kihatnak. Voltak olyan tanulmányok is, amelyek szerint a rövid távú memóriánk edzése hosszú távú IQ-növekedést hoz magával. Mások ezt vitatják, és azt mondják, hogy az agyat edző játékok inkább csak a következő hasonló játékra, feladatra készítenek fel. Az mindenesetre biztos, hogy kárt nem teszünk az effajta időtöltéssel. 

 

Minden napra van feladat

 

A ti okostelefonotokra mennyi app van telepítve? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.