Hirdetés

Még gyorsabban töltené a mobilokat a Qualcomm



|

Olyan 35 perc alatt akár 80 százalékos töltöttség is elérhető a Quick Charge 3.0-val.

Hirdetés

Ma délután a Qualcomm bejelentette a Quick Charge 3.0 gyorstöltési szabványát. A vállalat állítása szerint a továbbfejlesztett megoldással a közel teljesen lemerült akkuk olyan 35 perc alatt akár 80 százalékra is feltölthetőek. A kérdéses töltöttségi szint körülbelül a négyszerese annak, mint amelyet a hagyományos töltési megoldásokkal elérhetnek a fogyasztók.

Hirdetés


Az elődhöz képest két téren fejlődött sokat a Quick Charge 3.0: egyrészt hatékonyabban képes meghatározni a lehető leggyorsabb töltéshez szükséges feszültséget, másrészt pedig az éppen leadott feszültséget 20 millivoltos lépésekben tudja állítgatni, méghozzá 3,6V és 20V közti tartományban. Az előző generációs töltő fixen 5V, 9V, 12V vagy 20V feszültségek között tudott váltogatni.


A tájékoztatás alapján a Quick Charge 3.0 elsőként a Qualcomm Snapdragon 820, 620, 618, 617 és 430 lapkakészletekben lesz elérhető, de a konkrét támogatásáról a mobilgyártók döntenek majd.


(Forrás: Liliputing, Qualcomm)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.