Hirdetés

Meg kell menteni az alvásunkat az okostelefonoktól



|

Egy professzor szerint nagyon itt az ideje az automatizált éjszakai módnak.

Hirdetés

Paul Gringras professzor a gyerekek alvásának szakértője, és nemrég egy olyan tanulmányt segített összeállítani, ami az okostelefonok és a tabletek éjszakai használatának hatásait vizsgálta. 

Hirdetés

A professzor szerint itt az ideje, hogy sürgősen automatizált éjszakai módot kapjanak a kütyük. A kékes és világos kijelzők bizonyítottan felborítják az ember természetesen biológiai óráját, és ébren tartanak minket éjszaka. 

Ebben persze nincs sok újdonság, Androidra tömegével lehet olyan appot letölteni (például: Twilight), ami a kijelző színhőmérsékletét variálja, elvonva a kék és fehér árnyalatokat, és inkább sárgás-vöröses éjszakai módot kínál. Erre a Marshmallow alapból még nem képes, de legalább van benne sötét téma éjszakára. 

A problémát az jelenti a kékkel, hogy a fény bizonyos hullámhosszainak való kitettség akadályozza a szervezetünk rendes működését, vagyis az időben fekvést segítő melatonin alváshormon termelését. A professzor szerint a gyártóknak nagyobb felelősséget kellene vállalniuk az emberek alvásáért és egészségéért. 

A harmadik féltől származó segédprogramokkal az a baj (Twilight és társai), hogy kevesen ismerik őket, egyes készülékekkel inkompatibilisek és nincs alacsony-szintű rendszerhozzáférésük. Az Apple sajnos egyáltalán nem támogatja az effajta appokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.