Hirdetés

Még mindig egyforma töltőket akar az Európai Unió



|

Ugyanolyan adaptereket szeretne az EU, még az Apple-től is.

Hirdetés

Az Európai Unió már évek óta igyekszik bevezetni az univerzális telefontöltőt, most pedig újabb lépést tettek a siker felé. Az EU Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottsága egy olyan törvényt akar bevezetni, amely arra kényszerítené az összes gyártót, hogy egyforma töltőt használjon. Az EU mindezt azért is szeretné, hogy csökkenjen az elektronikus hulladék mennyisége. 

Hirdetés

Miközben az EU az összes okostelefon- és tabletgyártót szeretné megrendszabályozni, az igazi különc továbbra is az Apple, amely nem Micro-USB-s csatolófelületet használ. A legtöbb, Európában is jelen lévő gyártó már mostanra átállt a Micro-USB-re, főleg, hogy 2010. óta ez a szabvány a kontinensen. 

Mire a bizottság döntése eljut a törvényhozók elé, és valódi törvény születhet belőle, még sok időnek kell eltelnie. Addig is maradnak az Apple kiegészítői, amelyek segítségével a régi 30-tűs és az új Lightning kábelekből is Micro-USB-s felületet lehet varázsolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.