Hirdetés

Még sincs vége a Google-Nortel ügynek?



|

A riválisokból alakult konzorcium miatt a keresőcég elvileg lemaradt a fontos szabadalmakról, ám ezzel nem feltétlenül került pont az ügy végére.

Hirdetés

Pár napja mi is beszámoltunk a kanadai Nortel szabadalmi aukciójáról, a csődbe ment telekommunikációs vállalat az utolsó körben 6000 bejegyzett szellemi tulajdonától kívánt megszabadulni. A licit legnagyobb esélyese sokáig a Google volt, a vállalat 900 millió dollárt ajánlott a teljes csomagért.


A felvásárlás ettől függetlenül az utolsó pillanatban meghiúsult, hiszen az Apple, az Ericsson, a Microsoft, a RIM, az EMC, és a Sony megalapították a Rockstar névre hallgató konzorciumot, és összesen 4,5 milliárd dollárt ajánlottak a jókora szabadalmi pakkért.


Jelenleg úgy tűnik, hogy ezzel nem ért véget az ügy, hiszen belsős források szerint a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság, és az egyesült államokbeli Igazságügyi Minisztérium vizsgálatot indíthat versenyellenes magatartás miatt a csoport ellen.


A tagok közül különösen az Apple, és a Microsoft kelthette fel az illetékesek figyelmét, hiszen a Google közvetlen riválisai az új szabadalmaikkal hatékonyan tudnák perelni a keresőcéget az Android operációs rendszer miatt, ráadásul a jogi keretek miatt nem csak „szólóban", hanem akár a konzorcium nevében és bíróságra citálhatnák a komoly ellenfelet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.