Hirdetés

Megfizethetőbb Froyóval újít a HTC



|

Európába Gratia néven érkezik a tengerentúlon már hónapok óta forgalmazott Aria.

Hirdetés

A tajvani gyártó munkatársai november folyamán vélhetően a különféle Windows Phone 7-es mobiljaik ügyes-bajos dolgaival lesznek elfoglalva, de ettől függetlenül persze nem hanyagolhatják el az androidos üzletet sem. Ilyenkor jön kapóra, hogy több készüléküket exkluzívan árulják egyes országokban: jelen esetben az Egyesült Államokban már hónapok óta megvásárolható Ariát címkézték át Gratiára, és jövő hónapban már érkezhet is egy "új" mobil a jelentősebb európai piacokra.

 

HTC Gratia
HTC Gratia

 


Összességében véve egy erős középkategóriás modellről van szó: a 3,2 colos kapacitív érintőképernyője 320×480 képpont felbontású, míg az autofókuszos kamerájával akár 5 megapixeles képeket is lehet készíteni.


Kommunikációs szempontból is szinte mindent tud: került bele 7,2 megabites HSDPA, Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.1, és A-GPS. A Gratia további extrái közt megemlítendő még a gyorsulásmérő, a távolságérzékelő, az FM-rádió, és a szabványos hangkimenet.


A viszonylagos spórolás a processzor esetében is érződik: a Sense felülettel is ellátott Android 2.2 operációs rendszer alá egy 600 megahertzes Qualcomm központi egység került, amely mellé 384 MB RAM-ot társítottak a mérnökök. A ROM kapacitása 512 megabájt, a szabadon felhasználható háttértár pedig akár 32 gigás microSD-vel is bővíthető.


A HTC Gratia az 1200 milliamperes akkujával együtt 115 grammot nyom, a készülék háza 103,8 × 57,7 × 11,7 mm méretű. Sajnos az áráról nem kaptunk hivatalos információkat, de egyes spekulációk szerint adók és egyebek nélkül olyan 250 euróba (69 ezer forintba) fog kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.