Hirdetés

Meghökkentő külsővel érkezik a Xiaomi új csúcstelefonja



|

Az innovatív borítás mellett a készülék döbbenetes képességekkel próbálja majd elcsavarni a felhasználók fejét.

Hirdetés

Ma reggelig csak egy 19 másodperces hergelő videóban volt látható a Xiaomi 13 Ultra, amely a kínai gyártó eddigi legkomolyabb okostelefonja lesz. A készülék azóta hivatalosan is bemutatkozott, és bizony a várakozásoknak megfelelően eléggé lenyűgözőre sikeredett. Már az alább is látható teaser videóban is feltűnhetett, hogy a Xiaomi 13 Ultra hátulját a megszokásoktól eltérően nem üveg, műanyag vagy fémfelület borítja, hanem a valódihoz szinte a megszólalásig hasonlító műbőr, amelyből fekete, fehér és zöld változatot lehet választani.

A pandémia óta a fertőzésektől ódzkodók számára jó hír, hogy a különleges hátlapot antibakteriális bevonattal is ellátták, de kapott egy különleges, a szennyeződéseket taszító réteget is. Ez a Xiaomi ígérete szerint tartósabbá is teszi a készüléket, amelynek a fehér verziója sem fog besárgulni a mindennapos használat során, illetve az ujjlenyomatokat és egyéb maszatokat is el lehet végre felejteni. A telefon IP68 víz-, és porállósági besorolást kapott, azaz nyugodtan elvihetjük akár zuhanyozni is.

Hirdetés

A mobil leglátványosabb része emellett a szintén a hátlapi, gigantikus kamerasziget, amelyet az 50 megapixeles, 1 hüvelykes Sony IMX989 főkamera dominál Leica lencsékkel, HyperOIS stabilizációval és autofókusszal megtámogatva. A főkamera  mellé három IMX858 másodlagos objektív is került, szintén 50-50 megapixelesek. Ezek a cég ígérete szerint elsőrangú felvételek készítését teszik majd lehetővé, akár sötétben, vagy gyenge fényviszonyok között is az Ultra Night módnak köszönhetően. Az egyik egység egy portrékamera, 3,2-szeres optikai zoommal, a másikban egy ötszörös periszkóplencse lapul, a harmadik pedig egy 122 fokos nagy látószögű változat. A készülék természetesen videóban is erős: 4K/60fps Dolby Vision, de akár 8K-felvételek készítésére is használható. A Fast Shot megoldás pedig 0,8 másodperc alatt üzembe helyezi a kamerákat és el is készíti a fotót. Az előlapi kamera 32 megapixeles, amellyel tűéles szelfik készíthetők, de kiváló minőségű videohívásokhoz is alkalmas. Ha pedig videózni szeretnénk, akkor jobb, ha tudjuk, hogy a rögzítés 8K felbontáson sem akadály a készülék számára, továbbá 14 bites Ultra RAW és 10 bites LOG formátumban is készíthetünk felvételeket.

A Xiaomi 13 Ultra 6,7 hüvelykes kijelzőjében egy QHD+ LTPO OLED panel dolgozik, amely lehetővé teszi az 1440 x 3200 pixeles felbontást, a HDR-videók lejátszásakor pedig akár elképesztő, 2600 nit-es fényerőt is tud majd produkálni. A telefon lelke egy Snapdragon 8 Gen 2 processzor, az akkumulátora 5000 mAh-t tud, 90 wattos vezetékes és 50 wattos vezeték nélküli töltéssel. Az előbbivel a készülék 35 perc alatt teljesen feltölthető. Ha épp nincs kéznél töltő (vagy áramforrás), akkor roppant hálásak leszünk azért, hogy a amint eléri az 1 százalékot a töltöttségi szint, takarékos módra kapcsol a mobil, miáltal egy kerek órával kitolódik az üzemideje, valamint lehetővé teszi, hogy 12 percig telefonáljuk. A készülékbe került két hangszóró, kijelzőbe épített ujjlenyomat-szenzor, rezgőmotor, USB 3.2 csatlakozás, infraport, NFC, illetve az Android 13 rendszerre felhúzott MIUI 14 operációs rendszer is.

A Xiaomi 13 Ultra ára 5999 jüan, azaz bő 296 ezer forint lesz a 12 GB memóriával és 256 GB tárhellyel szerelt változatért, a 16 GB memóriával és 512 GB tárhellyel ellátott verzióért 6499 jüant, azaz szűk 321 ezer forintot kérnek. A csúcsváltozat 16 GB memóriával és 1 TB tárhellyel 7299 jüanba, azaz picivel több mint 360 ezer forintba kerül majd, és a 12S Ultrával ellentétben Európába is elhozza a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.