Hirdetés

Mégis lesz ujjlenyomat-olvasó a Samsung Galaxy S5-ben



|

A telefon előlapi Home gombjába kerülhetett a biometrikus azonosító szenzor.

Hirdetés

Úgy tűnik az androidos gyártók idén nem félnek majd újítani, hiszen egyrészt a HTC One jövő héten bemutatkozó utódjába állítólag két hátlapi kamera került, míg a szintén napokon-heteken belül várható Samsung Galaxy S5 fő attrakciója az ujjlenyomat-olvasó lehet.
 

Hirdetés


A SamMobile állítólag megbízható forrása ma rengeteg érdekességet leplezett le a hardverről. A beszámoló alapján az ujjlenyomat-olvasó a telefon előlapi Home gombjába fog kerül, ám az Apple iPhone 5S szenzorával ellentétben – és a laptopokban megszokottakhoz hasonlóan – a felhasználónak sima ujjrátétel helyett moderált sebességgel végig kell rajta húznia az ujjbegyét. A hardver elvileg kényes a piszokra, viszont a vizuális típusok örömére leolvasáskor a kijelzőn látható lehet a lenyomat.


A cikk szerint a Samsung Galaxy S5 rendszerszinten kezeli a szenzort: összesen nyolc ujjat lehet felismertetni vele, ezek közül az egyik kötelezően a telefon feloldására lesz használható, míg a többi beállítható például programok indítására. Érdekesnek tűnik, hogy a böngészőben állítólag az ujjlenyomat-olvasót használva is be lehet majd lépni különféle szolgáltatásokba.


Végül megemlítendő, hogy a Samsung Galaxy S5 szoftvere rendelkezhet egy privát móddal, az ebbe akár ujjlenyomattal való bejelentkezéskor olyan alkalmazások és tartalmak is elérhetőek lehetnek, amelyek normál módban láthatatlanok a telefont nyomkodók számára.


(Fotó: Andy Hay)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.