Hirdetés

Mégis piacra kerül a 4 dolláros okostelefon



|

A gyártó darabonként olyan 600 forintot veszít az üzleten.

Hirdetés

Az év elején üstökösként robbant be a mobilos sajtóba az indiai Ringing Bells, a mobilgyártó ugyanis 251 rúpiás (közel 4 dolláros, bő 1000 forintos) áron jelentette be az első okostelefonját. Ugyan a Freedom 251 névre keresztelt készülék abszolút belépőkategóriás, azonban már a benne lévő komponensek költsége is meghaladja a vételi árát, így nem volt világos, hogy mennyire lehet komolyan venni a cég ajánlatát. Röviddel később kiderült, hogy a telefon alapvetően egy átcímkézett, tipikusan olyan 60 dollár környékén forgalmazott Adcom Ikon 4s.


Hirdetés


Most az Indian Express jóvoltából kiderült, hogy a Ringing Bells nem tűnt el a süllyesztőben, sőt: a jövő héten megkezdi a Freedom 251 előrendeléseinek teljesítését, jelenleg olyan 200 ezer darab vár a raktáraiban a futárok megérkezésére. Elméletileg július végére az összes legyártott mobilt megkapják az előrendelők.



Ezzel együtt a vállalat ügyvezetője elárulta, hogy a szoftveres partnerek előtelepített alkalmazásai ellenére is olyan 140-150 rúpiát (~600 forintot) bukik készülékenként a Ringing Bells. Mohit Goel jelenleg abban reménykedik, hogy az indiai kormány hajlandó lesz anyagi segítséget nyújtani a cégének.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.