Hirdetés

Megérkezett a Sprinthez a Nexus S 4G



|

WiMAX-támogatással is rendelkezik a telefon új változata.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban jelenleg is zajló CTIA-kiállításon a helyi szolgáltatók már számos 4G-s készüléket jelentettek be, azonban ezek tipikusan ismert telefonok módosított változatai. A Sprint nevű vállalat is előrukkolt egy ilyennel, konkrétan a hazánkban is kapható Google Nexus S új változatáról van szó.

 

Google Nexus S
Google Nexus S

 


A régi, és az új modell közti különbség minimális, a Sprint változata ugyanis CDMA/EV-DO hálózatokon működik, a 4G-támogatás mögött pedig a WiMAX-ot kell érteni. Természetesen a készülék kompatibilis a cég 3G-szolgáltatásával is, ebben az esetben a maximális letöltési sebesség 3,1 megabit másodpercenként.


Maga a WiMAX elméletben legfeljebb 70 Mbit/s sávszélességű lehet, a Sprint weboldala szerint azonban a gyakorlatban 3-6 megabitre kell számítani, legjobb esetben valahol 10 Mbps felett van a letöltési sebesség. Hazánkban a T-Mobile jelenleg HSPA+ szabványú eszközökkel bővíti az infrastruktúráját, míg a Telenor, és a Vodafone az LTE mellett tette le a voksát - fogyasztói szempontból mindkét megoldás jobbnak tűnik a Sprint WiMAX-ánál.


A Google Nexus S 4G az elkövetkező hetekben fog megvásárolhatóvá válni a Sprinttől, az áráról még nem érkezett tájékoztatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.